Ідеальний варіант для дитячого харчування спеціальні дитячі сири. Вони маложирні, зі зниженою кількістю солі та мінеральних речовин. У 11-12 місяців малюка можна познайомити зі смаком сиру, кілька разів на тиждень дати шматочок розміром з горошину. Після року порцію сиру можна збільшити до п'яти грамів на день.

Перше знайомство малюка з сиром (твердими сортами) має відбутися не раніше ніж йому виповнитися 10-11 місяців. Дитині у такому віці сир подається у вигляді прикорму – це дозволить не перевантажувати шлунково-кишковий тракт дитини продуктом, з високим вмістом тваринного білка.

Найбільш кращим для дитини вважається твердий або напівтвердий сир із жирністю до 30-35%. Як перший сиру виберіть маленького гурмана Чеддер, Олтермані, Маасдам, Моцареллу або Рікотту. Ці сорти підійдуть за жирністю, не містять у складі зайвих компонентів, а кількість солі зведена до мінімуму.

Сири з пліснявою, виготовлені з непастеризованого молока, не рекомендовані до вживання вагітним і жінкам, що годують, через підвищений ризик розвитку листериозу. Дітям до 7 років також краще виключити їх з раціону через відсутність в організмі достатньої кількості ферментів для їх якісної переробки.