Віддавайте перевагу молочним продуктам із найнижчим вмістом жиру: знежирене або маложирне молоко, кефір до 1% жирності, знежирений сир (до 4% жирності).
Віддайте перевагу низькожирним молочним продуктом: кефір та молоко (знежирені або з вмістом жиру менше 1%), йогурт, сметана тільки для заправки 10%, сир нежирний, сир з жирністю менше 30% у невеликій кількості.
Крупи корисні при високому рівні холестерину, це пшоно і гречка. На думку кардіолога, кандидата медичних наук Ганни Кореневич, для здорового серця та судин необхідно харчуватися кашами з круп із низьким глікемічним індексом. Це гречка, вівсянка (геркулес) та ячна крупа.
Які продукти не варто їсти при високому холестерині?
- жирне м'ясо;
- молочні продукти із високою жирністю;
- сало;
- маргарин;
- ковбаси;
- кокосова та пальмова олії.
4 Mar 2022