А найвідповідніші сири під ігристе вино (чи то Шампанське, Креман, Кава, Просекко або ще щось) – м'які сири з білою пліснявою, наприклад Брі або Камамбер, а також вершкові сири, наприклад ніжні напівтверді козячі або овечі сири.
З чим пити шампанське: 8 поєднань для кращого у світі ігристого
- Невінтажне шампанське та сир А. …
- Витримане невінтажне шампанське та ікра …
- Блан де блан та морепродукти …
- Блан де нуар та м'ясні страви.
- Мільозимне (вінтажне) шампанське і суші …
- Рожеве шампанське та оленина …
- Брют натюр і стрітфуд.
- Напівсухе шампанське та фуагра
Рожеве напівсолодке шампанське можна подати до фуа-гра або паштету з печінки із запеченими яблуками.Що подати до напівсолодкому шампанському
- міні-тістечка;
- яблучний пиріг;
- тарталетки з фруктами та ягодами;
- морозиво;
- легкі торти без олійних кремів;
- кавун і диня.
Основне правило для гурманів-початківців – до сухих сортів шампанського відмінно підійде бри, камамбер, козячий сир. Сирну тарілку урізноманітнюють горіхи та оливки.