А найвідповідніші сири під ігристе вино (чи то Шампанське, Креман, Кава, Просекко або ще щось) – м'які сири з білою пліснявою, наприклад Брі або Камамбер, а також вершкові сири, наприклад ніжні напівтверді козячі або овечі сири.

З чим пити шампанське: 8 поєднань для кращого у світі ігристого

  • Невінтажне шампанське та сир А. …
  • Витримане невінтажне шампанське та ікра …
  • Блан де блан та морепродукти …
  • Блан де нуар та м'ясні страви.
  • Мільозимне (вінтажне) шампанське і суші …
  • Рожеве шампанське та оленина …
  • Брют натюр і стрітфуд.
  • Напівсухе шампанське та фуагра

Рожеве напівсолодке шампанське можна подати до фуа-гра або паштету з печінки із запеченими яблуками.Що подати до напівсолодкому шампанському

  • міні-тістечка;
  • яблучний пиріг;
  • тарталетки з фруктами та ягодами;
  • морозиво;
  • легкі торти без олійних кремів;
  • кавун і диня.

Основне правило для гурманів-початківців – до сухих сортів шампанського відмінно підійде бри, камамбер, козячий сир. Сирну тарілку урізноманітнюють горіхи та оливки.