Під час виготовлення сиру Камамбер молочнокислі культури вводяться п'ять разів, за рахунок чого готовий сир має ніжний грибний смак та запах. У Брі подібні культури додаються один раз, тому він м'якший, солонуватий на смак і має легкий аромат нашатирю.
Та й смак у цих сирів відрізняється і знавці справжніх французьких сирів навіть із зав'язаними очима відрізнятимуть один сир від іншого. Сир Брі до смаку дуже сподобався. Він звичайно ж відрізняється від м'якшого і тягучого Камамбера. Цей сир досить щільний, вершковий, зі своїм незабутнім смаком.
– Колір: серцевина у Брі бліда з сіруватим відтінком, а у камамбера – світла, вершкова (жовтува), лискуча. – Смак та аромат: у Брі – тонкий, елегантний, з ароматом лісових горіхів, тоді як пліснява камамбера – гостріша, з вираженим грибним присмаком.
Камамбер жирніше, ніж Брі. Відповідно, тане та плавиться швидше. Це пов'язано з тим, що в процесі виробництва Брі і камамбер додають вершки, але в різних пропорціях (камамбер містить 60% молочного жиру, Брі – лише 45%).