Не варто чекати від м'яса волосатика солодкуватого смаку, такого звичного інших видів краба. Але воно відрізняється особливою ніжністю і м'якістю, які не зустрінеш в інших членистоногих.

Вважається, що м'ясо камчатського краба соковитіше і смачніше. М'ясо в кінцівках камчатського краба більше, смак яскравіший, чистити простіше. Загалом камчатський краб цікавіше, що підтверджується спільною думкою.

М'ясо камчатського краба складається з щільних і товстих, як спагетті, волокон і зазвичай має солодкуватий смак. Хоча деякі краби цього виду можуть бути солоними – це залежить від моря, в якому жив ракоподібний.

15 хвилин Варіть живого краба волосатика при слабкому кипінні 10-15 хвилин. Дрібніші екземпляри 10–15 хвилин. Готовий краб стає блідо-червоного кольору. Недоварне крабове м'ясо може призвести до харчового отруєння.