На смак – дуже гострі, з легким горіховим присмаком та особливою кислинкою. Унікальний смак та багатий аромат перцю Халапеньо роблять його незамінним для приготування соусу сальсу.

У кулінарії його вживають і в незрілому, і в стиглому вигляді. Він дуже корисний та має безліч різних способів вживання, а також є інгредієнтом для багатьох смачних соусів та страв. Хто хоч раз у житті скуштував соус чіпотлі, приготований із червоного перцю халапеньо, не залишиться байдужим до блюда.

Перець халапеньо слід вживати з обережністю при захворюваннях кишечника, шлунка, печінки та нирок, тому що в ньому багато грубої клітковини та ефірних олій.

Перець халапеньо Халапеньо набирає від 2500 до 8000 балів за пекучістю. Для порівняння: у звичайного чилі від 30000 до 50000, а найгостріший у світі перець сорту «Скорпіон Тринідада» набрав понад мільйон! Смак халапеньо – Пряний, трохи трав'янистий, що створює в роті відчуття приємної теплоти.