М'ясо медузи м'яке, трохи нагадує хрящ, до смаку нейтральне, практично несмачне, з легким ароматом моря.

Їстівні медузи — морепродукти, які виловлюють та вживають у їжу у кількох азіатських та південно-східних країнах. У деяких азіатських країнах їх вважають делікатесом. З медуз готуються салати, суші, локшини, основні страви та навіть морозиво. Існують різні методи приготування медуз.

Медуза має консистенцію м'якого хряща, вона прісна, із запахом моря, а також легко переймає запах того продукту, з яким її готують, чи то кінза, м'ясо чи курка. добре медуза поєднується з усіма пряними та гострими приправами, тому що не має яскраво вираженого смаку.

Традиційно вони вважаються корисними для здоров'я, відомо, що вони лікують артрит, гіпертонію, біль у спині та виразки, покращують травлення, знімають втому і навіть пом'якшують шкіру.