Має банановий пряний смак, що зумовлено значним вмістом ефірів, що виникають за рахунок високих температур бродіння. На смак та аромат пшеничного пива насамперед впливають такі речовини, як ізоамілацетат та 4-вініл гваякол. Пшеничне пиво особливо поширене у Баварії та Південній Німеччині.

Російське законодавство свідчить, що пшеничним пивом може називатися тільки те, в якому пшеничного солоду міститься щонайменше 51%. Найчастіше зустрічається використання затору, що складається з пшениці на 60, максимум 80%. Решту займає ячмінний солод.

Щоб за російським законодавством напій міг називатися пшеничним пивом, пшеничного солоду в ньому повинно бути 51% чи більше. Зазвичай виробники обмежують його кількість 60–70%, іноді — і розумний максимум — збільшують до 80%.

Детальний гід з пива

  • Пейл-ель Пшеничний ель Бельгійський ель Кислий ель
  • Бурий ель Портер Стаут Світлий табір
  • Темний табір Бок Янтарне пиво Спеціальні сорти