Теріяки на смак гострий та прянийдобре поєднується з м'ясними стравами, коли унаги більше підходить для риби. Склад унаги включаючи японський соєвий соус, японське солодке рисове вино мирін, японське рисове вино сяке і цукор або мед.05 Apr 2021

Соус для теріяки готують із соєвого соусу з додаванням цукру, саке та/або мирину. За межами Японії під теріяки в основному розуміють страви, приготовані просто з використанням солодкого соусу, або які використовують соус як маринад. Соус теріяки відноситься до класичних соусів національної японської кухні.

Теріяки можна, можливо використовувати як маринад для м'яса (свинини або курки), заправки для салату, у вигляді доповнення для різних видів овочевого рагу і, звичайно ж, як соусу для локшини WOK.

Теріяки ідеально підходить до м'ясних страв, риби – особливо лососю, страв з птиці та морепродуктів. Соус також підійде до страв, приготовлених на грилі. Лайфхак: щоб підсилити смак копченої страви – також використовуйте теріяки. Крім того, соус є смачним маринадом.