За смаком зміїне м'ясо дуже схоже з курячим. У російській кулінарії зі зрозумілих причин немає страв з зміїного м'яса, зате на Сході з приготування таких страв роблять цілі шоу. Взагалі спосіб приготування змії залежить лише від фантазії кухаря. Воно добре у будь-якому вигляді.

Сучасна кухня теж дотримується цього правила. Наприклад, у Китаї готуючи близько двохсот страв виключно з отруйних змій. Змії, смажені на вугіллі та в олії, варені та мариновані, супи зі зміїним м'ясом і всілякі соуси – гострі, пряні, обпікаючі, обволікаючі, кисло-солодкі з різних змій.

Найбільшою популярністю у кулінарії користується м'ясо гадюк, кобр і гримучих змій. за смаку і аромату у приготовленому вигляді воно дуже схоже на курку. Вживається лише після кулінарної обробки.

Філе пітона – цінний харчовий продукт, у приготовленому вигляді має смак та запах курятини. Зміїне м'ясо Використовується тільки після термічної обробки.