Два основні види зерна, які використовують у кав'ярнях, це арабіка та робуста. Арабіка – примхливе зерно, що росте високо над рівнем моря. Воно має легке тіло, високу кислотність та багатий смак. Це дороге зерно, але саме з ним працюють спешелті-кав'ярні.

Кавові зерна діляться на два види: арабіка та робуста. Coffee Like рекомендує і сам використовує виключно 100% арабіку. В ній більше ароматичних олій, які впливають на смак кави. Уявіть собі гіркий напій, який хочеться додати цукор — напевно він приготовлений з урахуванням робусти.

Серед любителів кава більшість відзначають, що частіше п'ють або розчинний (46%), або мелений (39%). 5% росіян п'ють капсульний кава. За свіжими даними Ощадмаркету, у вересні 2021 року лідером з продажу став розчинний кава – на нього припало 4% від загальної кількості продажів усіх товарів у вересні 2021 року.

Огляд найкращих сортів кави

  1. 1 Кава Проджект – Світ Чоколейт Дізнатись детальніше …
  2. 2 Кава Проджект – Ефіопія Сідамо Дізнатись детальніше …
  3. 3 Кава Проджект – Куба Серрано Лавадо Дізнатись детальніше …
  4. 4 Більше Кава – Бразилія КоліКолі Дізнатись детальніше …
  5. 5 Джаст Кава – Бразилія Рамос …
  6. 6 Lavazza – Qualita Oro. …
  7. 7 Paulig – Arabica. …
  8. 8 Jardin – Crema.