Два основні види зерна, які використовують у кав'ярнях, це арабіка та робуста. Арабіка – примхливе зерно, що росте високо над рівнем моря. Воно має легке тіло, високу кислотність та багатий смак. Це дороге зерно, але саме з ним працюють спешелті-кав'ярні.
Кавові зерна діляться на два види: арабіка та робуста. Coffee Like рекомендує і сам використовує виключно 100% арабіку. В ній більше ароматичних олій, які впливають на смак кави. Уявіть собі гіркий напій, який хочеться додати цукор — напевно він приготовлений з урахуванням робусти.
Серед любителів кава більшість відзначають, що частіше п'ють або розчинний (46%), або мелений (39%). 5% росіян п'ють капсульний кава. За свіжими даними Ощадмаркету, у вересні 2021 року лідером з продажу став розчинний кава – на нього припало 4% від загальної кількості продажів усіх товарів у вересні 2021 року.
Огляд найкращих сортів кави
- 1 Кава Проджект – Світ Чоколейт Дізнатись детальніше …
- 2 Кава Проджект – Ефіопія Сідамо Дізнатись детальніше …
- 3 Кава Проджект – Куба Серрано Лавадо Дізнатись детальніше …
- 4 Більше Кава – Бразилія КоліКолі Дізнатись детальніше …
- 5 Джаст Кава – Бразилія Рамос …
- 6 Lavazza – Qualita Oro. …
- 7 Paulig – Arabica. …
- 8 Jardin – Crema.