Лікер (від латинського "liquor" – рідина) – це солодкий спиртний напій, що містить у складі фруктові або ягідні екстракти, настої запашних трав, прянощі або інші інгредієнти (какао, горіхи тощо). Алкогольною основою є етиловий спирт або інші міцні напої: віскі, ром, коньяк, горілка.13 Aug 2012

Традиційно лікери поділяються на міцні (35-45% спирту, 30-50% цукру), десертні (25-30% спирту і 25-30% цукру) і креми (15-23% спирту і 50-60% цукру).

Декілька правил:

  • Простий метод – до лікеру додається мінеральна вода чи лід. …
  • Лід, знижуючи температуру, трохи заглушає аромат.
  • Шоколадні та кавові лікери можна розбавити молоком чи вершками. …
  • До багатьох фруктових лікеров підходить апельсиновий сік – він не дуже солодкий і надає напою свіжості.

Лікер, в відмінність від коньяку, арманьяка, рому, віскі та інших видів міцного алкоголю, не є будь-яким конкретним напоєм із заданими органолептичними характеристиками, лікер – це збірний термін для позначення великої групи алкогольних напоїв, які можуть значно відрізнятися один від одного.