Вміст алкоголю у сидрі нижче, ніж у вині. Зазвичай близько восьми градусів.Sep 12, 2017

На сучасному ринку переважає (в Росії – понад 90%) шампанізований (газований) сидр міцністю 5-8%, що отримується з концентрованого соку і нагадує своїм виглядом і основними характеристиками ігристе вино. Основні виробники такого напою – великі пивоварні компанії.

"За висновком НДІ Россільгоспакадемії, такий вміст алкоголю в сидрі та медовуху неможливо за технологією виготовлення, у ГОСТах міцність сидру визначена від 1,5 до 6 градусів, медовухи – від 1,2 до 9 градусів", – повідомили у ЦІРП.

Оскільки продукт виготовляється з кислих сортів яблук, він має підвищену кислотність. Тому його не слід вживати людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, таких як виразка або гастрит.