Пастеризоване молоко у закритій упаковці придатне не більше 7 діб. Ультрапастеризоване – не менше 1 місяця. Стерилізоване – 6 місяців. Сухе молоко зберігається 7 місяців при температурі трохи більше 10°С.

Орієнтовні терміни зберігання домашнього свіжого молока досить короткі. Якщо ми говоримо про холодильну камеру з температурою 1-2 градуси, то молоко там збережеться протягом двох діб. За показниками 3-4 градуси – 36 годин, 4-6 градусів – максимум доба.

Молоко тривалого зберігання — це ультрапастеризоване та гомогенізоване молоко. У молока тривалого зберігання, на відміну від свіжого молокабагато переваг: воно зберігається довше, коштує менше і засвоюється легше. За вмістом вітамінів і мінеральних речовин воно практично не відрізняється від свіжого. молока.

Термін зберігання молочної продукції

Найменування продуктуТемпература зберігання, °СТермін зберігання
Сир+1…+355 днів
Йогурт+3…+525 днів
Згущене молоко0…+1012 місяців
Сухе молоко+1…+88 місяців