Щодо терміну придатності, то ковбасний сир у плівці може зберігатися до 4 місяців. Термін придатності продукту в парафіновій оболонці – не більше 2-х місяців. Якщо упаковка ковбасного сиру волога, зберігали його неправильно.

Скільки зберігається ковбасний копчений сир Завдяки копченню, термін придатності сиру значно збільшується та в середньому становить 90 діб. Звичайно, тут потрібно брати до уваги упаковку. Якщо продукт містить замінники молочного жиру та інші добавки, термін придатності також збільшується.

Як зберігати сирякщо упаковка вже відкрита Тверді сири зберігають свої якості протягом 10-15 днів, напівтверді – 1-2 тижні. Сир, нарізаний великими шматками, проживе довше, ніж тонкі скибочки. Сорти з пліснявою пролежать у холодильнику без втрати своїх властивостей не більше 3–4 днів після відкриття упаковки.

Найоптимальнішим і найдоступнішим місцем для зберігання сиру є холодильник. Він забезпечує найщільнішу герметизацію для захисту сиру від вологи та запахів. Термін зберігання сиру в залежності від сорту становитиме від двох тижнів до місяця. У морозильній камері сир збережеться трохи довше – до трьох місяців.