Висушені трави можна зберігати близько року. Термін зберігання листя – від 1 року до 3 років. Коріння зберігає свої лікувальні властивості протягом 3 років, а плоди – близько 1 року. Добре просушена кора зберігається протягом 5 років.

Трави зі строком придатності, що минув. краще викинути – користі від них немає.

Листя, нирки, бутони в основному можна використовувати протягом 1-2 років після збирання. Коріння, бульби, кора, плоди, насіння не псуються протягом 2-3 років. Однак деякі зберігають лікувальні властивості по 5-6 років.

А найкращий спосіб дізнатися, чи хороші спеції — оцінити їх колір та запах. Якщо немає сильного аромату і колір потьмянів, то, ймовірно, термін придатності минув. Хороша новина, що використання прострочених спецій не призведе до отруєння, просто їхній смак стане менш яскравим.