Термін придатності хліба дуже короткий. ГОСТом визначається 24 години на свіжість батона чи булки хліба. Продовжити її може наявність упаковки: хліб у пакеті придатний 72 години, тобто три доби. На свіжість продукту дуже впливають умови, в яких він зберігається.

Хліб рекомендується зберігати у холодильнику. Низькі температури перешкоджають утворенню плісняви. Таким чином термін зберігання можна збільшити до 7 діб. Борошно виріб слідує зберігати в упаковці.

Тобто, найбільш несприятливі умови для нього створюються саме в холодильнику. Зазвичай температура всередині холодильника варіюється від 0 до 5 ° С залежно від відділення. За такої температури поміщені в холодильник хлібобулочні вироби швидко охолоджуються, втрачають вологу та черствіють.

Хлібобулочні вироби належать до класу продуктів, які мають короткочасне зберігання. Термін реалізації для продукції, створеної з житнього або житньо-пшеничного борошна, становить 36 годин, а з пшеничного – не більше 24 годин.