Термін придатності сирих курячих яєць встановлений державним стандартом і становить: 25 днів для столових яєць за температури від 0 до 20 градусів; 7 днів для дієтичних яєць за тієї ж температури; 90 днів для яєць, що зберігаються при температурі від -2 до 0 градусів.

Свіжі курячі яйця можуть пролежати в холодильнику близько місяця. Варені яйця в середньому зберігаються 5-7 днів. Очищені від шкаралупи варені яйця варто вжити максимум через 3 дні.

Якщо вони залишилися лежати на дні в горизонтальному положенні, значить вони дуже свіжі. Яйця, трохи підняті тупим кутом догори, – вже не першої свіжості, але поки що можуть бути використані в приготуванні гарячих страв. Яйця, що спливли на поверхню, зіпсовані, і їсти їх не можна!

Курячі яйця дієтичні можна зберігати без холодильника не більше семи днів; їдальня до 25 діб; миті – не більше 12 діб. У холодильнику термін зберігання також відрізняється: якість курячих яєць падає швидше за рахунок тонкої шкаралупи, та яйця швидше висихають, тому зберігати їх можна близько 90 днів.