Очищена картопля та більшість інших овочів зберігає прийнятний для приготування страв стан не більше доби, точніше 18 годин, навіть за умови зберігання у холодильнику. За кімнатної температури ці продукти зберігають свої властивості не довше 12 годин.

Термін придатності більшості очищених та нарізаних овочів скорочується до 12-24 годин у порівнянні з неочищеними (такі рекомендації СанПіН 2.3.2.1324-03). Збільшити цей час можна, можливо, якщо зберігати плоди у вакуумі (спеціальні пакувальники та пакети є у вільному продажу).

Очищені картопля, коренеплоди та інші овочі щоб уникнути їх потемніння та висушування рекомендується зберігати в холодній воді трохи більше 2 годин. 8.19.

5 днів Свіжі овочі Зберігати їх слід у пластикових пакетах, по можливості видаливши з них (пакетів) повітря, при температурі 4-5 ° С та оптимальній вологості 95 – 100%. У таких умовах більшість свіжих овочів можуть бути збережені в холодильнику до 5 днів.