Оптимальний показник, який забезпечує отримання насиченого кавового напою, становить 8-9 бар. Деякі професійні апарати можуть забезпечувати тиск 15-20 бар.

Вибирайте кавоварку з тиском не менше 15 бар, тому що менше тиск не гарантує належної насиченості та смаку звареної кави. У таких кавоварок є спеціальний пристрій: ріжок. У нього засипають мелену каву, а потім крізь гущу кави під тиском пропускається вода, що створює ароматний напій.

Для правильного приготування еспресо необхідно підібрати оптимальне тиск помпи та температуру. Оптимальне тиск зазвичай становить 8.5-9 бар.

Тиск у бойлері підтримується за допомогою резисторних котушок, відповідно до заводських налаштувань кавомашина відкалібровано на 1.1-1.5 бар. При необхідності зміни цих налаштувань використовується гвинт регулювання. При повному обігу гвинта-регулятора тиск у кавомашині буде змінено на 0.1 атм.