Більшість автоматичних кофемашин мають тиск. 15 бар. Професійні ріжкові апарати тиск помпи 9 бар. Побутові ріжкові кавоварки 4-5 бар. Тиск впливає швидкість приготування напою.

Вибирайте кавоварку з тиском не менше 15 бар, тому що менше тиск не гарантує належної насиченості та смаку звареної кави. У таких кавоварок є спеціальний пристрій: ріжок. У нього засипають мелену каву, а потім крізь гущу кави під тиском пропускається вода, яка створює ароматний напій.

Налаштовуємо еспресомашину Оптимальне тиск зазвичай становить 8.5-9 бар.

У більшості машин робоче тиск становить від 15 до 19 бар. Виняток – капсульні системи Tassimo, де тиск досягає лише 3,3 бар. Це пояснюється тим, що капсули для даних систем містять більшу кількість кави і спресовані слабше, ніж капсули для систем інших виробників.