Дуже важливо знати, що засвоєння вуглеводів та ліпідів на 80%, а білків – на 50% – здійснюється протягом перших 70 сантиметрів тонкого кишечника. Деякі вважають, що вуглеводи, жири та білки завжди засвоюються повністю.

Швидкість засвоєння продуктів Засвоюються за 30-40 хвилин. Білки та частина жирів – яйця, молоко, рибні та морепродукти. Залишають шлунок через 1-2 години. Складні вуглеводи, крохмалі, деякі білки – бобові, цілісні крупи, картопля.

Близько 10% енергії витрачається на термогенез підтримки постійної температури тіла, роботу м'язів – 10-30% (загалом близько 20%), решта енергія йде забезпечення процесів основного обміну.

Гумка практично не містить вуглеводів (швидкої енергії) – майже завжди в ній використовуються цукрозамінники, тому калорійність однієї подушечки складе не понад 2 ккал.