Знежиреним сиром зазвичай називають продукт із жирністю до 1,8%. Сир малої жирності або нежирний – від 2 до 3,8 %. Класичний або сир середньої жирності – 4-9% жиру. Жирний сир містить від 12 до 23% жиру.28 Nov 2017

Кальцій у сирі Тому з точки зору вмісту кальцію, білка та інших корисних речовин дієтологи вважають найкращим. сир 3-5% жирності. «За останніми даними вчених, на засвоюваність кальцію найбільше впливає наявність вітаміну Д в організмі.

Чим вище жирність сирутим простіше кальцію засвоїтися. Мінералу для засвоєння необхідний вітамін D, а він є жиророзчинним. Таким чином, з пачки сиру з жирністю 9% організм витягне більше користі, ніж з упаковки з жирністю 3%.

В основному продукт розрізняють за відсотком жирності: знежирений, класичний 4-18% та жирний 19-23%. Весь магазинний сир роблять із сухого молока (причина проста, на жаль, поточний стан сільського господарства нездатний забезпечити виробників необхідним обсягом натурального молока).