пекінська капуста виглядає як щось середнє між капустою білокачанною та листовим салатом, проте належить вона все ж таки саме до сімейства капустяних. Качан цієї капусти не пружний, як у білокачанної, він витягнутий і має досить багато довгастих і зморщених світло-зелених листових пластинок.

За смаком пекінська капуста відрізняється від звичної нам білокачанної капусти — вона м'якша і ніжніша. Цей овоч вважається салатним, хоча можна готувати з пекінської капустою та інші страви (гасити, запікати, додавати в супи або навіть у борщ, готувати голубці з пекінської капустою).

Волокнами особливо багата біла частина листя. В овочі також багато вітаміну С, який бореться із хвороботворними мікробами та вірусами, підвищує імунітет. Тому пекінка особливо корисна у міжсезоння. Також вітамін С уповільнює процеси старіння та благотворно впливає на стан шкіри.

Пекінська, або «салатна» капуста – однорічна холодостійка культура родом із Китаю. Її листя використовують для салатів та бутербродів, а качани – для супів та голубців. Свіжу капусту можна також квасити, засолювати та маринувати.