Соняшниковий шрот є кінцевим результатом переробки насіння соняшника в однойменне масло. Він утворюється за допомогою функції пресування. І стандартно виглядає як темна жорстка маса, що складається з лушпиння та деякої кількості корисних речовин.

Колір шроту – Сірий, сіро-коричневий з різними відтінками. Запах властивий соняшниковій олії без домішок. Залежно від технології виробництва, можливо отримати шрот соняшникових із вмістом протеїну: 30%

Шрот соняшнику є побічним продуктом виділення олій із насіння соняшнику. Продукт відрізняється високою поживністю та містить багато корисних речовин, у зв'язку з чим є цінним кормом для тварин.

Області застосування шроту соняшника: Застосовується на кормові цілі тварин, птахів, риб Використовується в чистому вигляді, а також як добавка в комбікормі. Містить до 43% легкозасвоюваного протеїну. Соняшниковий шрот підвищує продуктивність тварин, покращує якість тваринницької продукції.