На вигляд яблука сорту Північний синап досить акуратні, трохи довгасті, від округло-конічної до стаканчастої форми, з гладкою шкіркою, яка при зберіганні стає маслянистою. Основне забарвлення плодів жовтувато-зелене, покривне забарвлення — буро-червоний рум'янець з освітленого сонцем бочка яблука.May 26, 2014

За термінами дозрівання та споживання Північний синап належить до пізньозимових сортів. Знімна зрілість настає на початку жовтня. Не слід поспішати зі збиранням: тільки плоди, що добре визріли, мають високі смакові якості, гарний зовнішній вигляд, добре зберігаються в плодосховищі.

Сорти визначаються за такими ознаками:

  1. Кольору кори;
  2. За забарвленням шкірки, розміром плодів;
  3. розміром яблук;
  4. Ароматом та твердістю яблучок;
  5. Формою крони та листової пластинки та багатьом іншим параметрам.

Яблука не можна тримати разом з овочами та картоплею. Їм необхідне окреме приміщення із температурою від -1° до +4°С. Яблука сортів Пепін шафранний, Велсі, Північний синап краще зберігаються за температури -1°С. Більшість сортів добре зберігається за температури близько 0 °С.