Для приготування шашлику найкраще використовувати дрова з фруктових дерев – таких, як яблуня, вишня, черешня, абрикос та ін.. Вони дають м'який рівномірний жар, на якому можна приготувати будь-яку гриль-страву. Для більш жорсткого і потужного жару потрібно використовувати дубові дрова.

Курячий шашлик у духовці треба готувати при температурі 200 °C, а шашлик з іншого м'яса – при 230-240 °C. Завдяки сильному нагріванню м'ясо покриється рум'яною скоринкою, а всередині залишиться соковитим: з нього не випарується рідина.

Коротка відповідь: температура в мангале повинна бути 600-700 ºС. Така температура створюється вугіллям, яке крім чорного і яскраво-рожевого кольору покривається сірим нальотом, – це той момент, коли шампури з нанизаним на них маринадом треба розкладати на жаровні. Температура вугілля для шашлику має бути 600-700 ºС.

Для найсильнішого спека вугілля має прогрітися 5-10 хв. Сильний жар дозволяє отримати хрумку скоринку зовні і соковитість усередині продукту. Він відмінно підходить для приготування стейків, бургерів (котлет) та кукурудзи. Для середнього вогню вугілля прогрівається близько 25-30 хвилин.