Тому більше тугоплавкі жири (баранячий, яловичий, свинячий) перетравлюються важче і засвоюються гірше, ніж інші види жирів, у зв'язку з чим при захворюваннях органів травлення вони виключаються з раціону харчування.

Ненасичені жири мають низьку температуру плавлення. В організмі вони засвоюються набагато легше, ніж насичені, та виконують більше важливих функцій. Мононенасичені жири збільшують рівень «хорошого» холестерину, а також містять омега-9 жирні кислоти (олеїнова кислота).

Шкідливі жири бувають трьох видів:

  • Насичені. Найкращі шкідливі серед неправильних жирів. …
  • Трансжири. Їх використовують для продовження терміну зберігання продуктів. …
  • холестерин. Насправді він життєво необхідний організму для вироблення тестостерону, естрогену та жовчних кислот.

Sep 23, 2019

— До списку корисних жирів для схуднення відносяться олеїнова, пальмітинова, елаїдинова, ерукова кислоти, – каже Ірина Бородіна. — Це мононенасичені жири, які мають корисний вплив: зміцнюють кістки, нормалізують рівень холестерину, знижують ризик виникнення раку та хвороб серця.