Що дуже зручно для перекушування при діабеті. Сир із середнім та високим відсотком жирності (9-18%) досить калорійний продукт і може містити понад 200 ккал на 100г. Тому при надмірній масі тіла сир бажано їсти в помірній кількості та обмежити види сиру з високим відсотком жирності.Jan 24, 2022

Слід вживати молочні продукти: кисле молоко, молоко, кефір сир, як в натуральному вигляді, так і у вигляді пудингів, сирників та ін. Жирні молочні продукти: сир, сметану, жирний сир можна вживати в їжу в обмеженій кількості.

харчування при діабеті потребує мінімальної кількості калорійних продуктів у раціоні. Краще максимально обмежити кількість молока у раціоні. Кисле молоко при діабеті та кількість кисломолочних продуктів тримайте в межах добової норми – до 100-150 г нежирного сиру, 1 склянку кефіру чи йогурту.

Кефір та гречка є джерелами вуглеводів, необхідних у нашому раціоні. Але споживання їх при цукровому діабеті має бути розумно обмежено, тому що вони, як будь-які вуглеводи, що підвищують рівень цукру в крові.