Вчені виділяють від трьох до п'яти видів журавлини, це журавлина дрібноплідна, великоплідна та звичайна. Журавлина звичайна отримала назву Vaccinium оxycoccus, журавлина великоплідна – Vaccinium macrocarpon, журавлина дрібноплідна – Vaccinium microcarpum.

Журавлина

  • Vaccinium erythrocarpum — Вакциніум червоноплідний.
  • Vaccinium macrocarpon – Журавлина великоплідна
  • Vaccinium microcarpum Журавлина дрібноплідна
  • Vaccinium oxycoccos typs Журавлина звичайна

У процесі зростання лісові ягоди не обробляються хімічними препаратами. Ягоди, що ростуть у лісі – це джерело здоров'я. Коріння та листя журавлини, на відміну від садових сортів, використовують у народній медицині як лікувальну сировину. По-четверте, у великоплідній журавлини більше води та набагато менше вітаміну С.

Кому не можна їсти журавлину У журавлини досить багато вітаміну К, який є антагоністом цих ліків. Плюс містяться саліцилова та бензойна кислоти, які також розріджують кров. у вас є каміння в нирках або існує можливість їх утворення.