Білий колір обробної дошки – для молочних продуктів, зелений – овочі, синій або блакитний – морепродукти, жовтий – сирий птах, червоний – сире м'ясо. Ці рекомендації також поширюються на заклади громадського харчування, але багато хто бере їх на замітку і для домашнього використання.

Сині / блакитні – для риби та морепродуктів, Жовті – для сирого птаха, Червоні – для сирого м'яса, Коричневі – для вареного м'яса та ковбас.

– призначена для нарізки та оброблення риби, не вбирає вологу та запахи. Гладка поверхня, не пориста та не збирає бруд. Зручна для домашньої та професійної експлуатації.

Обробна дошка — предмет кухонного побуту, призначений для різання або розрубування продуктів харчування. Є плитою з плоскою або злегка увігнутою робочою поверхнею, виконаною з матеріалу, контакт з яким не сильно затупляє кухонні ножі.