Смак терпуга прирівнюється до палтус та інших видів цінного лосося. Не забудьте, м'ясо дорослої риби має білий колір.

Набуває терпуг свій унікальний колір завдяки жовчному пігменту білівердину. Він проникає в м'ясо риби, змушуючи тіло синіти. Білівердин – це перехідний продукт, утворений при розпаді гемоглобіну. Утворюється в печінці, кістковому мозку, селезінці та кишечнику.

Ця риба помірковано жирна. У 100 грамах м'яса терпуга міститься 102 кКал, з яких 31 кКал складають жири, а 71 кКал – білки – досить низький показник жиру дозволяє вживати цю рибу з користю для здоров'я та без страху набрати зайву вагу.

Який терпуг на смак Приготовлений терпуг має помірний рибний смак. Може бути солодкуватим. У терпуга ніжна розсипчаста текстура.