Колір соку має бути червоно-бордовим, дуже насиченим. На сонці він виглядає напівпрозорим, допускається наявність невеликих частинок та осаду, але інколи він зовсім чистий. Занадто світлий та червоний колір соку говорить про те, що він розбавлений водою.

Як вибрати гранатовий сік? На пляшці має бути написане слово «сік», а не «нектар». Потрібно звернути увагу на склад, в якому міститься інформація: чи розбавлений сік водою чи це сік прямого віджиму, чи використовуються консерванти, барвники, цукор. Колір соку має бути червоно-бордовим, дуже насиченим.

Світлий чи червоний колір соку вказує на розведення його з водою, а коричневий – що він виготовлений із кірок гранату чи шипшини.

Опад в соку — це м'якоть фруктів та ягід, з яких виготовлений напій. Якщо на упаковці написано «сік з м'якоттю» або «нектар з м'якоттю», то осаду там не менше ніж 8% загального обсягу — цього вимагає ГОСТ.