Стиглий і солодкий фрукт має бути жовтим, зеленим або світло-оранжевим за кольором (на відтінок впливає країна-виробник та сорт). Габарити у цього цитрусу дуже великі, в діаметрі плід досягає до 30 см, чим більше розмір, тим соковитіший цитрус ви отримаєте.11 May 2019

Якщо плід стиглий – він має бути досить жорстким. Якщо шкірка легко продавлюється пальцем – фрукт перезрів і, швидше за все, вже почав псуватися.

Якщо ж помело круглої, злегка сплющеної форми, він повинен важити не менше 1 кілограма. 2) Фрукт має бути жовтуватого, а не яскраво зеленого кольору. Тобто чим жовтіша шкірка, тим краще, це означає, що він стиглий.

Розрізняють кілька сортів помело. Відтінок шкірки плодів може змінюватись від жовтого до рожевого, при цьому шкірка. помело дуже товста. М'якуш фрукта також має різні відтінки – від темно-рожевого, майже червоного до білого; смак її також може бути дуже різноманітним – від кислуватого до солодкого.