Кетяги середні, вагою 140 г, майже циліндричні, іноді циліндроконічні, з невеликими крилами, середньощільні, іноді пухкі. Ягоди середні, круглі або овальні, чорні, з сизим відтінком, покриті рясним восковим нальотом. Цукровість 16-18%, кислотність 6-7 г/л. Шкірка товста, міцна.

Чому Ізабелла заборонена Спочатку в Франції, а потім і в інших країнах ЄС промислове виготовлення вина з цього винограду заборонено. Чому? Офіційно – через підвищений вміст отруйного метанолу у вині.

Ім'я «Ізабелла» було дано сорту в 1816 році, коли його знайшли в Дорчестері (штат Північна Кароліна) бруклінським садівником Вільямом Прайсом. Він назвав знахідку на честь дружини свого друга – відомої південної красуні Ізабелли Гіббс.