Усього у світі вирощується понад 1.200 видів овочевих культур із 9 сімейств.

Культури

  • бульбоплоди – картопля, топінамбур (земляна груша), батат;
  • коренеплоди – морква, буряк, ріпа, бруква, редька, редис, петрушка, пастернак, селера, хрін, дайкон;
  • капустяні – капуста білокачанна, червонокачанна, савойська, кольорова, броколі, брюссельська, кольрабі;
  • салатні – салат;

Що стосується овочівто це — томати, червоний перець, буряк, червона цибуля і червона картопля. Цей колір вказує на присутність бета-каротину – антиоксиданту, який захищає від раку, хвороб серця та очей. Продукти, багаті каротинами: апельсин, абрикос, диня, манго, папайя, персик, хурма, морква та гарбуз.