Іменник, одухотворене, жіночий рід3-е відмінювання (тип відмінювання 8a за класифікацією А. А. Залізняка). Корінь: -макрель-[Тихонов, 1996].

М'ясо скумбрії цінується через свою жирність та насичений смак. Її м'ясо має кремово-рожевий колір, тоді як у макрелі воно досить сухе і має менш привабливий сірий відтінок. Відрізнити м'ясо макрелі можна – воно більш жорстке, ніж у скумбріїпри термічній обробці швидко стає сухою.

Макрелі, або королівські макрелі (лат. Scomberomorus), – рід променеперих риб із сімейства скумбрієвих загону скумбрієподібних. Це епіпелагічні риби, що мешкають у прибережних водах. Тіло веретеноподібне, покрите дрібною рудиментарною лускою, що не утворює броні.

Колір м'яса – у макрелі вона не червона, а сіра. М'ясо макрелі містить менше жиру і після приготування виходить грубіше і сухіше, ніж скумбрія. Черевце у скумбрії сріблясте, а у макрелі сіре або жовте з цятками та смугами.