Віденську версію походження багета пов'язують з ім'ям австрійського інженера та підприємця Аугуста Цанга (August Zang), який відкрив у 1839 році "Віденську булочну" в Парижі, в якій він продавав хлібобулочний виріб витягнутої форми.
Існує кілька версій походження багета, жодна з яких до ладу не підтверджена. Перша відносить появу багета до епохи Наполеонівських воєн: пекарі французької армії спеціально створили довгий і вузький хліб, щоб солдатів міг тягати його у штанах.
Хоча цей хліб галльського походження, багет може бути похідним від хліба, розробленого у Відні, Австрія, в середині дев'ятнадцятого століття, коли почали працювати перші парові печі, які допомогли зробити кірку хліба хрумкою, а білий м'якуш м'яким, є аспекти, які є викривальними ознаками.