Оптимальний розмір шматочків деревини 2-3 см.

Приблизні розрахунки тріски: Для гарячого – жменя (близько 50 см³) тріски на годину на 2-4 кілограми продукту. Період обробки димом – від 1 до 40 годин. Для швидкого копчення – одна або дві жмені (приблизно 100 см³) на годину на 2–4 кілограми продукту.

У касеті димогенератора професійних коптильних шаф Іжиця-Z115 та Іжиця-ГК розмір отвору, через який проходить дим, становить 8 мм. Тому оптимальний розмір тріски 10-30 мм. Підходять також розміри 10 мм, 10-15 мм. При використанні тріски меншого розміру можливе часткове прокидання тріски через отвори.

Яку тріску вибрати Традиційно для приготування такого делікатесу використовують грушеву, вишневу, абрикосову, сливову, дубову та персикову. тріску. Також добре підійдуть евкаліпт і ялівець з додаванням будь-якої іншої тріски.