Оптимальний розмір шматочків м'яса 5-7 сантиметрів. Шматочки шашлику такого розміру добре пропікаються всередині і не пригорять зовні. Нанизувати шматочки шашлику на шампур слід досить щільно.

Купуємо шампури При цьому самі шампури не зігнуться під вагою м'яса. Переважно вибирати шампури з харчової нержавіючої сталі завтовшки щонайменше 3х мм. Добре, якщо у рукоятки шампур закручений. Останнім часом стало модним використовувати замість шампурів ґрати, в яких затискають м'ясо.

Деякі сумніваються, як нарізати шашлик, саме вздовж виходять гарні шматочки. Це не проблема для молодої свинини та курятини, а ось яловичину рекомендується різати тільки впоперек. Перерізані волокна втрачають жорсткість, і блюдо виходить м'яким.

Яку частину свинини беруть на шашлик? Краще підійде відріз із області шиї. Альтернатива шийній частини – корейка, м'ясо зі спинною частини туші (вона нежирна та завжди смачна). Якщо подобається телятина, віддайте перевагу задній частини.