Чому рибу пелядь називають сирок ? У Пелядь ніжне м'ясо, а якщо його присолити можна їсти сирим ось тому місцеві жителі і прозвали його ласкаво – Сирок. У цій рибці кісток зовсім небагато, незважаючи на те, що вона відносяться до озерно-річкових.
Різні риси пеляді
- лусочки на спині у цього виду набагато темніші;
- у дорослих представників є характерний горб, який з'являється під час статевого дозрівання;
- на спинному плавнику можна розглянути дрібні чорні цятки;
- пелядь не так сильно витягнута в довжину, як омуль;
- більша кількість зябрових тичинок;
Пелядь відрізняється ніжним смаком м'яса, Яке можна їсти сирим, злегка присоленим. Завдяки цьому у місцевих жителів риба отримала другу назву – сирок. Сирок та пелядь – Назви однієї і тієї ж породи водних жителів.