У хурмі високий вміст вітаміну С. У комплексі з вітамінами групи В (80 г хурми покривають добову потребу у вітаміні В5) він стимулює діяльність імунної системи, підвищуючи опірність організму вірусним та бактеріальним інфекціям.
Якими вітамінами корисна хурма Плід багатий на пантотенову кислоту: на 100 г м'якоті вітаміну В3 міститься близько 7,5 мг, що становить 150% добової норми. Крім того, в ній міститься бета-каротин, аскорбінова кислота, вітаміни В1, В2, РР, вітамін Е, Н та К.
В'яжуча властивість хурми (при надмірному вживанні), яке пов'язане із вмістом танінів, може призвести до здуття живота, болю в шлунку та запорів.
Щоб не переборщити з калоріями, використовуйте в'яжучий фрукт замість десерту, а не на додаток до нього. І намагайтеся не їсти більше 3-4 плодів на добу. У такому разі ви отримаєте від хурми лише користь.