До раціону можна включити: пшеничний підсушений або вчорашній хліб, сухарі, нездобне печиво, молочні супи, яловичина, курка, судак, щука, окунь, каші на воді з додаванням молока (манна, гречана, вівсяна, перлова, рисова).

Раціон харчування при виразковій хвороби шлунка у період нестійкої ремісії: Максимально виключати продукти, що посилюють секрецію (наваристі бульйони, гострі, мариновані, копчені та смажені продукти, спиртні напої, кава, чай, газовані напої).

У дієту можна, можливо додати і курячі яйця некруто, омлет, приготовлений на пару. Для хворих виразкою можна приготувати каші з м'яких круп, зварені на молоці чи воді. Підійдуть такі крупи, як рис, вівсянка, гречка та манка.

При виразці та гастриті можна пити інший сорт чаю – Пуер, зазначає лікар. Це пов'язано з тим, що цей сорт не підвищує шлункову кислотність. Кірімова називає пуер унікальним чаєм: він допомагає при печії, отруєннях, колітах і дуоденітах, має тонізуючі властивості.