Чим вищий сорт борошна, тим вищий у ній вміст клейковини. І чим краща якість цієї клейковини, тим вищі хлібопекарські властивості борошна. Зерно пшениці 3 класу призначене для помелу хлібопекарського борошна нараховує у відсотковому співвідношенні 7-50% клейковини.

Борошно вищого гатунку містить дуже високий відсоток клейковини. Найкраща категорія найвищого гатунку називається «екстра». Часто використовується як загусник у соусах, а також підходить для здоби. Цей сорт борошна найпоширеніший під час виготовлення вищих сортів борошняних виробів.

Купуючи борошно, слід дивитися на показники вмісту клейковини та результати ІДК. Борошно 1 сорту має містити щонайменше 30% клейковини, вищого – щонайменше 28%. Нормальні цифри ІДК – 60-70 одиниць. Якщо клейковина міцна, ІДК становитиме 55 і менше одиниць.

З борошна MAKFA виходить чудова випічка. Зміст клейковини: не менше 28%.