Цинівка повинна рухати рол вперед і трохи нагору. Начинка тримається вільними пальцями. По суті треба притискати килимком рол, не закручуючи саму макісу в роли (потрібно просто піднімати край циновки з кожним загином норі).

У готовому продукті глянсова сторона має бути зовнішньою, а груба — внутрішньою. Чому? Все просто – шорстка частина норі чудово вбирає вологу, тому рис до неї приєднається простіше, ніж до гладкої.

Що можна використовувати замість циновки

  1. Шматок харчової фольги. Ми акуратно вирізаємо рівні квадрати з кількох аркушів. …
  2. Товстий аркуш паперу. …
  3. Серветки або бамбукові штори.
  4. Декілька шарів харчової плівки. …
  5. Дерев'яні серветки. …
  6. Прості целофанові пакети. …
  7. Пристрій для приготування суші та ролів.

Aug 11, 2020

Рецепт класичних ролів припускає, що начинка викладається всередину. Для цього на циновку покладіть лист норі таким чином, щоб шорстка сторона виявилася зверху. Викладіть рівномірно на лист водоростей 4 столові ложки рису, відступивши від верхнього краю норі приблизно 1 мм, а знизу залиште 5 мм.