Промивати рис слід теплою водою і не в жодному разі не крижаною, тому що рис у такій воді потріскається дуже швидко. Я використовую теплу воду з крана, тому що в мене гаряча вода не відрізняється від питної.

Висновок перший, що лежить на поверхні – слідує замочувати рис при температурі води 60С. Другий – у окропі краще не замочувати. Але при цьому я маю сказати, що якщо замочувати рис у холодній воді, але більш тривалий час, то результат буде майже таким же добрим, як при замочуванні у гарячій воді.

Використовуйте теплу чи холодну воду в залежності від сорту рису. У теплій воді, як правило, миють оброблений Мал. Елітні сорти рису (басмати, жасмин, червоний та бурий) Мал) промивають у холодній воді. Басматі слід лише обдати водою, Інші види рису мийте до тих пір, поки вода не стане прозорою.

Промийте Мал в холодній воді від 1 до 3 разів. Така водна процедура дозволить зменшити кількість крохмалю та зробить готовий Мал більш розсипчастим. Залийте рис холодною водою, щільно закрийте кришку та поставте на максимальний вогонь. Як тільки вода закипить – посоліть Мал та перемішайте.