Для запікання у фользі найкраще використовувати вирізку, лопатку, грудинку та товстий край. Вибираючи в магазині або на ринку яловичину, ніколи не купуйте шматок із жовтуватими прожилками – вони сигналізують про те, що яловичина стара і, відповідно, жорстка.Apr 10, 2021
Яка частина яловичини найм'якша та смачна? Найбільш м'якими вважаються філейні частини – Вирізка, багаття, тонкий і товстий край. Філейна частина найменше задіяна у русі, тому вона відрізняється особливою ніжністю. Саме з такого м'яса виходять найкращі стейки!
Чим більше м'язи задіяні у русі, тим грубіше м'ясо. Тому філейна частина яловичини вважається найніжнішою. З неї і роблять вирізку. Вона добре підходить для стейка.
Простіше кажучи, верхня частина туші, починаючи зі спини, чудово підходить для смаження, середня – для гасіння та запікання, а нижню частина добре гасити та варити. Виняток – черево корови.