Житня вважається дуже корисною борошном для тих, хто худне, оскільки за рахунок лізину зменшує жирові запаси і підвищує витрату енергії. Рисова – у її складі немає глютена і в 2 рази менше жиру в порівнянні з пшеничною, що робить продукт чудовою складовою багатьох дієт.
Однією з таких і найкращою є ячмінна борошно. У ячмені багато корисних речовин і він багатий на клітковину, що допомагає роботі шлунково-кишкового тракту. Також гарна борошно для дієтичного харчування – вівсяна. Вона хоч і калорійна, але, через велику кількість клітковини, є затребуваною для тих, хто худне.
Вівсяна, ячмінна та спельтова борошно, менш калорійні, оскільки кукурудзяний крохмаль містить 343 ккал, а картопляний 314 ккал на 100 грам. Якщо для порівняння брати висококалорійні сорти борошна, то крохмаль відповідно буде дієтичнішим.