Якщо приготувати з ним тонкі та гладкі спагетті, то весь соус з них скотиться на дно тарілки, і ви будете спочатку їсти порожні спагетті, а потім наприкінці збирати весь соус. Правильна паста для соусу болоньєзе – це широкі плоскі стрічки тальятелле (8 мм шириною) з шорсткою поверхнею.

Спагетті – один із найпопулярніших макаронних виробів. Така паста називається фарфалле, що означає метелики. Тальятелле – плоска локшина, нарізана довгими смужками шириною приблизно один сантиметр. Рожевий колір пасті надають додані томати, зелений – подрібнений шпинат.

Макарони по флотськи – це спрощений варіант пасти болоньєзе. Дуже сильно спрощена, можна сказати. Беремо фарш, обсмажуємо його з цибулею, а потім перемішуємо з якимись макарошками – ось тобі і по-флотськи.