Риба, особливо оселедець, часто була у меню вікінгів. Як правило, це був окунь, лящ, щука, лосось, пікшу… Вони їли багато риби різного приготування, відварену, запечену та сушену.

Вікінги щодня пили Ель, медовуху чи пахту. Піри включатимуть ті самі продукти — м'ясо, рибу, дичину, овочі, дику зелень, хліб і фрукти, але в більшому розмаїтті. Вікінги любили пити ель і медовуху на бенкетах. Медовуха це міцний, ферментований напій, приготований з меду.

Як і багато інших народностей, що жили в епоху феодалізму, вікінги займалися землеробством і розводили худобу.Традиційна скандинавська їжа

  • rökt fisk (копчена риба);
  • куряче рагу з пивом;
  • овочі з медом;
  • kokt svinmålla (мар біла варена);
  • млинець із ягодами;
  • färskost (скир).

Північні народи пили алкогольний напій, створений із місцевих інгредієнтів: меду, болотного мирту, ялівцю, деревної смоли та ячменю, а також із виноградного вина, завезеного з Центральної та Південної Європи.